Parohia Plevna
Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Parabole evanghelice tâlcuite micilor școlari. Întoarcerea fiului risipitor
Pr Gabriel Toma: 09-03-2016 08:45:53 in Cateheză
„Se poate întâmpla ca un copil vrednic să ajungă, cine știe cum, între codași. De unde, înainte, era podoaba clasei, ca sănătate, curățenie, silință și alte însușiri care-l făceau iubit de profesori și de colegi, într-o zi, îl vezi apucând razna: nu-și mai caută de muncă, spune necuviințe, e murdar, fără rânduială... și se poartă așa, că toți îl socot pierdut.
 Totuși, dacă sămânța binelui nu-i moartă în el, vinovatul își aduce aminte cum era iubit de toți, îmbrățișat și lăudat. Și iată-l se hotărăște: De azi înainte am să fiu iarăși cum am fost! Vreau să intru din nou în rândul colegilor mei. Domnule profesor, vă mărturisesc precum unui tată, tot ce am greșit... Am spus și părinților mei...De acum m-am hotărât: știu că am căzut jos de tot...Însă voi face tot ce-mi stă în putere, ca să mă ridic iarăși.
 În astfel de împrejurări, profesorii ca și părinții se bucură din toată inima. Îndreptarea copilului rătăcit este o sărbătoare. Căci, ce este greșala și păcatul decât calea spre pieire?
 Iar școlarii, care au avut totdeauna purtări bune, ar dovedi că sunt negri la suflet, dacă nu s-ar bucura de îndreptarea celor rătăciți. Fiul cel mare care este bosumflat, și nici nu s-a arătat la ospățul pentru fratele întors acasă, a dovedit că e un om cu inima îngustă, căruia i-ar fi părut mai bine să-i rămână frățiorul tot în rătăcire. Unor astfel de oameni, lumea le zice că sunt pestriți la mațe. (S. Mehedinți, Parabole și învățături) 

 În timpul activității catehetice, în timp ce copiii au colorat fișa ilustrativă a parabolei biblice, li s-a prezentat într-o manieră accesibilă tâlcuirea aplicată nivelului lor de înțelegere dar și tipul de comportament (așteptat), ce trebuie să caracterizeze pe un creștin în legătură cu semenii săi.

Parohia Plevna

Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Parohia Plevna, Biserica Ortodoxa, Plevna, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, Protopopiatul Lehliu

 
Copyright 2018 - Parohia Plevna

Powered by NETCreator & Lacasuri Ortodoxe
NETCreator