Parohia Plevna
Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Trepte în închinarea în duh și adevăr
Administrator: 30-05-2017 09:55:41 in Cateheză

  „Prin profeți, se întărește ideea că rostul Legii a fost pregurativ-pregătitor. Ea avea menirea să întrețină vie credința  poporului, conștiința păcatului, dorința de mântuire, așteptarea unui Mântuitor și împăcarea cu Dumnezeu- lucruri ce nu le puteau aduce jertfele Legii Vechi”.  Poporul a primit pe prooroci și mesajul lor ca „oameni inspirați care trebuiau să-i învețe pe cei supuși Legii, în spiritul Noului Legământ; să trezească în ei așteptarea lui Mesia și să îi pregătească pentru întâlnirea cu Cel care va veni întru numele Domnului” .                                    

   Mesajului profetic este preluat și actualizat de Sfinții Părinți, care dorind înnoirea credincioșilor, creștini de data aceasta, propovăduiesc același tip de comportament în rugăciune și viață:

  „Nu sacrificiile sfințesc pe om, zice Sf Irineu, caci Dumnezeu nu are nevoie de sacrificiu; ci constiinta celui ce sacrifica, daca este curata, sfinteste sacrificiul si garanteaza ca Dumnezeu primeste jertfa ca din partea unui prieten” .

Ascultați glasul psalmistului Vechiului Testament care zice: cântați Domnului cântare nouă, cântați-i frumos cu strigăt de bucurie. Această cântare nouă înseamnă dezbrăcarea omului vechi de toate pornirile rele și îmbrăcarea în omul cel nou, omul unui legământ nou, din respectarea căruia va dobândi mântuirea”.

 Toate actele de cult și toate curățirile religioase din Vechiul Testament nu au alt scop decât să imprime oamenilor în suflete și în inimi, ideea de curăție, de păstrare pe calea neprihănirii. De aceea Vechiul Testament pune adeseori accentul nu numai pe cuvinte ci și pe fapta bună: „nu numai cu vocea ta să se facă auzite laudele lui Dumnezeu, ci și faptele tale să fie de acord cu vocea ta, căci Dumnezeu nu ascultă nu numai armonia cuvintelor, ci și pe aceea a faptelor bune. Să lăudăm pe Domnul cântându-i cântarea cea nouă cu glasul și cu mintea prin fapte bune; să-i cântăm Aliluia, dând pâine celui flămând și îmbrăcând pe cel gol, în așa fel încât inima noastră să cânte în armonie cu cuvintele noastre după pilda sfințior”.


Parohia Plevna

Site-ul web oficial al Parohiei Plevna din Protopopiatul Lehliu - „Mulţumire fie adusă deci lui Dumnezeu, Celui ce ne face pururea biruitori în Hristos şi descoperă prin noi, în tot locul, mireasma cunoştinţei Sale!” 2 Cor 2, 14
Parohia Plevna, Biserica Ortodoxa, Plevna, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, Protopopiatul Lehliu

 
Copyright 2018 - Parohia Plevna

Powered by NETCreator & Lacasuri Ortodoxe
NETCreator